Activity Forums Fórum Euromince značky,varianty,chyborazby…….a ine.

This topic contains 40 replies, has 10 voices, and was last updated by Profilový obrázok používateľa: Tomáš Tomáš 3 years ago.

Viewing 11 posts - 31 through 41 (of 41 total)
  • Author
    Profilový obrázok používateľa: Fidzi
    Fidzi
    Participant

Čo viete o eure? Poznáte euromince? Otestujte sa!

Aj keď platobné karty používame stále viac, vari nie je deň, keď by sme nedržali v ruke aj bankovky či mince. Vidíme ich často, ale ako ich poznáme? Otestujte sa!

Profilový obrázok používateľa: slizar
    slizar
    Participant

Ahojte, som tu s ďalšou otázkou :-) Pred časom mi volal kamarát, že má možnosť kúpiť mi dvojeuromincu z Vatikánu – farebnú. Nakoľko doteraz som nič také nemal, tak som ho poprosil aby mi ju kúpil a keď sa vráti na Slovensko mi ju donesie. Dnes som mal konečne možnosť ju vidieť na vlastné oči :) samozrejme som hneď išiel na net zistiť čosi viac o nej. Z akého je roku a podobne. Lenže som nič nenašiel.Žiadny obrázok podobajúci sa tomu môjmu. Viete mi poradiť, že čo to vlastne je ? Ďakujem

Prílohy:
    You must be logged in to view attached files.
    Profilový obrázok používateľa: Taťka
    Taťka
    Moderator

No toto asi nie je 2€ . . . chcelo by to aspoň hviedičky dookola . . . je to asi len nejaký žeton a druhá strana?

slizar
    Participant

Taťka , prikladam ďalšie tri fotky . Má všetky znaky ako dvojka až na tú zadnú :)

Prílohy:
    Profilový obrázok používateľa: Fidzi
    Fidzi
    Participant

Kolotočová atrakcia. Fake. Pravdepodobne nálepka na originálnej 2€ minci. Už si to mal vytiahnuté z bublinky ? TU som našiel niečo veľmi podobné. Cena 3€.

slizar
    Participant

Vytiahnuté som to nemal , ale vyzerá to tak ako si dal ten odkaz . dajake sklo ako keby na tom bolo .

Profilový obrázok používateľa: Michal Václavík
    Michal Václavík
    Participant

Ahojte, dostala ku mne Belgicka 20centovka z roku 2009s chybou na zadnej strane. Prebytok materiálu medzi dvojkou a nulou a výrazné chyby v mape Európy. Výrazný prebytok matetiálu v mieste Talianska, Škandinávie a Angkicko je spojené s Írskom do tvaru pripomínajúceho kohúta.

Profilový obrázok používateľa: blied73
    blied73
    Participant

1euro Rakúsko 2017 chcem sa spýtať či teketo chyby alebo zmetky maju cenu

Prílohy:
    Profilový obrázok používateľa: blied73
    blied73
    Participant

2euro Slovensko 2015 na konci kríža tečka chcem sa spýtať či je to bežné

Prílohy:
    Profilový obrázok používateľa: Taťka
    Taťka
    Moderator

Aj keď trochu neskoršie, ale chcem reagovať na posledné dva príspevky . . .
    Mince s chybami od výroby sú vzácne, len keď má takáto chyborazba aj ďalších
    súrodencov čím sa potvrdí, že to nie je len zmätok alebo poškodenie mimo
    mincovne. Samozrejme ak sa budete venovať zbieraniu takýchto mincí, pre Vás
    osobne môže mať takáto zbierka hodnotu oveľa vyššiu ako pre ostatných, v tom
    je čaro každej zbierky.

Profilový obrázok používateľa: Tomáš
    Tomáš
    Participant

Zdravím, hľadám niekoho, kto by sa mi vedel vyjadriť k chyborazbe na 2€ Taliansko 2002 – viď pravú hranu. Už som sa skúšal pýtať na jednej stránke na FB a vraj áno, je to chyborazba a celkom zaujímavá, tak by som chcel vedieť, či môže mať aspoň o trochu väčšiu hodnotu ako nominál. Ďakujem

Prílohy:
Viewing 11 posts - 31 through 41 (of 41 total)

You must be logged in to reply to this topic.