Tagged: chyborazba, euromince
This topic contains 40 replies, has 10 voices, and was last updated by Tomáš 2 years, 12 months ago.
-
AuthorPosts
-
30. novembra 2015 at 18:49 #1403
<cite>@tatka said:</cite>
Čo mi včera na jarmoku vydali . . .A to si odkial vyhrabal?
Mna by skôr zaujimala ta hrčka na druhom “S” ako tá hrdza pod Krivánom. Kedysi sme o tom debatovali na BM že stači na pol roka zahrabať do kvetináča a nájdeš niečo podobné.To kysle prostredie zo zeminy ti prežerie ten medeny povlak na vrchu na ocel sa dostane vlhkosť a potom to tak vyzerá.30. novembra 2015 at 19:10 #1404Belgicko
30. novembra 2015 at 22:01 #1407A fakt je v strede železo? Ja som ju dostal v stánku ako výdavok, ale okrem toho kraja je inak v poriadku, druhá strana je absolutne neporušená, tak neviem kade sa túlala. A á bodka je úplne mimo tej korozie. Ak ju chceš, je tvoja, vymyslí ako ti ju doručím.
30. novembra 2015 at 22:09 #1409Med nieje magneticka.
V tých miestach kde su tie bubliny tak tam mohol byť nejaky škrabanec alebo niečo take proste oslabeny povrch kade sa tam dostala vlhkosť.Tieto medenáky sa razia už na hotovy strížok pokryty medou takže keby tam bol nejaky bordel tak to pri razbe zatlači dovnútra.30. novembra 2015 at 22:36 #1410no mne sa zdá, ako keby bola prasklina medzi obrubou a plochou, tade sa asi dostala vlhkosť pod povrch.
30. novembra 2015 at 23:32 #1411<cite>@helios said:</cite>
Tu som na to náhodou natrafil:
https://www.sixbid.com/browse.html?auction=2370&category=47862&lot=2023180Celkom som sa pobavil. Fruhwald zaradil 5 cent 2002 k minciam kráľa Georga I. 1863 – 1913
- This reply was modified 8 years, 12 months ago by Fidzi.
1. februára 2016 at 18:31 #2186Ahojte, viete mi poradit aku ma asi cenu nemecka dvojeurovka orlica 2005 J ?
Som začínajúci zberateľ – amatér a toto sa mi dostalo do ruky 😀
Dočítal som sa, že v tom roku bola vyrazená iba na zberateľksé účely… Dakujem za odpoveď1. februára 2016 at 19:38 #2188Podľa všetkého 2€ Germany 2005 J bola razená len pre sady (na zberateľské účely). Preto by som ju považoval za “lepšiu”, ale žiadnu dovolenku v Karibiku z jej predaja nezaplatíš. 😉
1. februára 2016 at 20:00 #2189Ahoj Slizar, prehodil som ťa kúsok bližšie k téme euromince. Tu sa to nestratí vo víre bežných príspevkov o kadečom.
A teda k veci. Ja samozrejme nenosím takéto podrobnosti v hlave a preto načriem do mojej databázy numi stránok a najprehľadnejšia sa mi javí táto:
http://en.ucoin.net/coin/germany-2-euro-2002-2006/?tid=200
kde sa dá krásne surfovať po jednotlivých štátoch, nomináloch a rokoch.
Neviem, či ti hovoria niečo tie značky zachovalosti (určite to tu niekde musíme zavesiť) ale jednoducho a polopate pre euronumizmatikov . . .
Proof je najlepšie čo sa dnes vyrába, nemci zvyknú označiť proofky aj PP. U nás, zrkadlový lesk.
BU je briliance uncirkuláte, jednoducho povedané, mince sa distribuuju v obaloch, preto sú určite bez poznačenia obehom.
UNC je uncirkuláte, takže tiež by nemali byť v obehu, ale už ich niekto vybaľoval z rolky, mohol ich docapkať, môžu preto korodovať a podobne, ale stále by mali byť bez známok obehu a hlavne bez vlásočnic od aktívnych čistiacich prostriedkov a nástrojov.
Všetko mimo UNC je v prípade euromincí určené len pre začínajúcich zberateľov, ale tiež musím podotknúť, že takým som bol aj ja. Ano, vďaka pamätným 2€ z peňaženky som numizmatik aj ja. Tak ti prajem veľa radosti z každého prírastku v zbierke a pokiaľ by ťa potešili nejaké 2€ v cene blízko nominálu, ešte mi niečo v zbierke ostalo :-).Prílohy:
You must be logged in to view attached files.1. februára 2016 at 21:48 #2209Ahojte,
Fidzi je mi jasné, že dovolenka z toho nebude, už ju opatrujem cca dva roky resp tolko o nej viem 😀 len som bol zvedavy, lebo nikde som nevedel zistiť v akom množstve vôbec bola vyrazená či náhodou nejde o daky preklep alebo tak… 😀
Taťka dakujem ze link na stránku pomohla … doteraz som pozeral počet kusov iba na wikipedii 😀 kupovať zatiaľ nechcem keď tak meniť už ich mám nazbieraných svojpomocne cez 200 kusov 😀1. februára 2016 at 22:03 #2210Takže veľa vecí už určite poznáš, ale snáď sa moje indície hodia aj ďalším, čo sú menej skúsený, veď preto to robíme.
5. februára 2016 at 21:50 #2304ahojte som tu novy, pisali ste tu ze euromince je najlepsie kupovat hned v narodnej banke alebo mincovni. chcel by som si kupit nejako mince zo san marina a preto sa vas chcem spytat ci mi viete poradit kde a ako sa to da, dakujem
6. februára 2016 at 2:39 #2305Od roku 2002 má Republika San Maríno právo raziť vlastné euromince v talianskej mincovni Instituto Poligrafico e Zecca dello Stato. Banca Centrale Della Republica Di San Marino razí:
– obehové mince, nominálne hodnoty sú v rozmedzí od 1 centu do 2 EUR
– strieborné zberateľské mince nominálnej hodnoty 5 a 10 EUR
– zlaté zberateľské mince (dvojičky) v nominálnej hodnote 20 a 50 EUR
– zlaté 2 ScudiNakúpiť mince priamo v mincovni je teda nemožné. Je nutné obrátiť sa na distribútorov alebo predajcov v San Maríne ako napr.
– Azienda Autonoma Di Stato Filatelica e Numismatica
– MarvinPriznám sa, že zbieraniu mincí San Marína veľmi nerozumiem. Mince a poštové známky sú pre San Maríno čisto komerčný produkt a jeden zo zdrojov príjmov. Myslím si, že je nemožné mince vymeniť či kúpiť za nominálnu hodnotu v národnej banke a tak sa zberatelia stávajú dobrovoľnými prispievateľmi do rozpočtu tohto mestského štátu…
6. februára 2016 at 19:07 #2316Najlepšie je zaregistrovať sa na AASFN ako píše Fidzi, je to nákup s prvej ruky a výhoda je, že je možné si všetko objednať predom. Na mail mi chodí vždy predom informácia o nových produktoch a dá sa to záväzne objednať za základné ceny.
6. februára 2016 at 20:48 #2323dakujem za rady, ak by som nieco nevedel alebo bol len zvedavy tak sa vas este popytam
-
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.