Activity Forums Fórum Pokec o všetkom možnom

This topic contains 461 replies, has 19 voices, and was last updated by Profilový obrázok používateľa: Helios Helios 5 years, 2 months ago.

Viewing 15 posts - 226 through 240 (of 462 total)
  • Author
    Profilový obrázok používateľa: Helios
    Helios
    Moderator
    Profilový obrázok používateľa: Fidzi
    Fidzi
    Participant

Ak poznáte niekoho v USA, kto mi podá ticket do hry Powerball tak dajte vedieť 😉
    Rozhodol som sa, že sa stanem miliardárom :) V sobotu jackpot vo výške 900 Mio USD nepadol a ďalšie žrebovanie je zajtra. Lenže medzitým sa v USA spustila panika, stávky exponenciálne narástli a nový jackpot je 1,5 miliardy USD !!! Kurňa to, aby som si vytvoril plán čo nového si kúpim do zbierky…

Helios
    Moderator

Tak ten plán by som potom chcel vidieť 😀

Profilový obrázok používateľa: Taťka
    Taťka
    Moderator

No to treba hlavne vymyslieť čo nekúpiť :-)

Fidzi
    Participant

Veľmi rád budem riešiť túto dilemu…?

Helios
    Moderator

Keď už sme pri tých replikách/novoražbách.. v zákulisí sa hovorí už o ďalšej pripravovanej razbe, ale to určite viete viacerí. Sám som zvedavý na úspešnosť toho projektu.

Fidzi
    Participant

Myslím si, že trh je už replikami a replikátormi zahltený. “Investori” v nich utopili nemalé peniaze a zatiaľ majú na krku len nepredajný materiál a oči pre plač. Myšlienka to nebola zlá a začiatky sa vyvíjali veľmi sľubne. Lenže repliky sa dostali do nesprávnych rúk, ktoré ich cenu najprv umelo vyhnali nahor, aby ich neskôr s vysokým ziskom predávali. Nakoniec už len sledovali voľný pád ceny a komu ten Čierny Peter ostal. Repliky umreli v chaose a opovrhnutí. A pritom to mohlo byť pekné spestrenie zbierky…

Helios
    Moderator
    Fidzi
    Participant

Tie denáre sú v krásnom stave. Páči sa mi, že nálezca dostane edekvátnu odmenu vo výške 2 Mio Kč. To vychádza 5.000 Kč za jeden denár v náleze.
    Na druhej strane mi prišlo hlúpe vyhlásenie riaditeľa múzea „Poklad byl nalezen zcela náhodně na volném prostranství.“ Na to snáď v 21.storočí nikto nenaletí.

Helios
    Moderator
    Profilový obrázok používateľa: Taťka
    Taťka
    Moderator

Rozhovor s tvorcom projektu lokálneho platidla Košický dukát, predsedom občianskeho združenia Košický dukát na výmenu tovarov a služieb, známym košickým právnikom Vladimírom Gürtlerom

Košický dukát

Prílohy:
    You must be logged in to view attached files.
    Helios
    Moderator

Mince-medaily.com na FACEBOOK-u !!! :)

Pozrite si video zo sobotnej burzy, ktorá sa konala v Trenčíne:

https://www.facebook.com/Mince-medaily-697465100390523/

Ďalšia burza sa bude konať 6. februára 2016Trenčín – Expocenter a.s., Pod Sokolicami 43
    Viac sa dozviete na: http://www.expocenter.sk/ExhibitionAction.aspx?ExhibitionID=400&ItemID=17

Helios
    Moderator

Posledný aukro predaj: 1 dukát 1980 Karel IV.: 17.december 39251 Kč = 1453 Eur

Helios
    Moderator

18.1.2016 Rakúsko emitovalo svoju 2 eurovú pamätnú mincu, jej motívom je 200 rokov rakúskej národnej banky.

Počet kusov: 15 940 000

Rakúska národná banka je 6. najstaršia na svete.

Za emisnú cenu je možné si objednať celú rolku (25kusov) priamo v Münze Österreich

Proces jej výroby si na fotkách môžte pozrieť na našom Facebook-u :)

https://www.facebook.com/Mince-medaily-697465100390523/

Prílohy:
    You must be logged in to view attached files.
    Fidzi
    Participant

Bohumil Stejskal riešil podobnú otázku: “Věříte v Boha ?” 😀

Viewing 15 posts - 226 through 240 (of 462 total)

You must be logged in to reply to this topic.